Brodogradilište
120

GODINA

znanja, odlučnosti i integriteta

Uprava

Sandra Uzelac

Predsjednik Uprave

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci 1994. godine, smjer Organizacije i upravljanja te stekla zvanje diplomiranog ekonomiste i iste godine započela je graditi svoj put u Brodogradilištu, na kojem je stekla vrijedna znanja i iskustva na polju računovodstva, financija, planiranja i analize poslovnih procesa. Godine 2004. postavljena je na mjesto rukovoditelja financijskog sektora, a u travnju 2008. godine imenovana je članom Uprave Društva. U svojem petom uzastopnom mandatu člana Uprave, u ožujku 2024. godine postavljena je na mjesto predsjednika Uprave, a također obavlja i funkciju direktora Sektora za ekonomske, opće i pravne poslove.

Kao rukovodeći kadar prošla je kroz razne reorganizacije koje su posljedično pratile turbulentne tržišne promjene te promjene vlasništva nad Društvom. Njezin odlučujući i proaktivan stav pridonosi brzom pronalaženju konkretnih rješenja na složena pitanja iz financija i planiranja, koja su dugoročno temelj svih ostalih aktivnosti tvrtke.

Od mladenačkih dana, kao izviđač, naučila je da su integritet, marljivost, ustrajnost i kontinuirano učenje temelji na kojima može i želi graditi svoj put i postizati ciljeve.

Od 1997. do 2006. godine pohađa više specijalističkih seminara i usavršavanja, a u studenom 2013. godine stekla je zvanje sveučilišne specijalistice kontrolinga na poslijediplomskom specijalističkom studiju na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, smjer Kontrolinga.

Članica je Izvršnog odbora granske udruge Hrvatske udruge poslodavaca - Udruge metalne industrije kao i Izvršnog odbora HUP-a, podružnice Rijeka. U drugom uzastopnom sazivu, od 2020. godine članica je Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Rijeka. Njezina karijera, znanje i iskustvo su prepoznati pa biva pozivana kao panelistica na gospodarske savjete i okrugle stolove.

Od stranih jezika aktivno se služi engleskim jezikom.

U slobodno vrijeme najradije se opušta uz dugačke šetnje i izradu slastica.

Luka Hrboka

Član Uprave

Na mjesto člana Uprave Brodogradilišta Viktor Lenac postavljen je u ožujku 2024. godine.

Po završetku talijanske prirodoslovno-matematičke gimnazije, započeo je svoje fakultetsko obrazovanje. Na Ekonomskom fakultetu u Rijeci završio je diplomski studij međunarodne trgovine, a 2014. godine diplomirao je na Pomorskom fakultetu u Rijeci, smjer brodskog strojarstva i energetike.

U listopadu 2009. godine zaposlio se u Brodogradilištu Viktor Lenac u Odjelu upravljanja projektima kao zamjenik voditelja projekta, nakon čega prelazi u Odjel marketinga i prodaje i postaje voditelj ključnih kupaca zadužen za ugovaranje projekata remonta i preinaka pokrivajući sve komercijalne i tehničke segmente posla. Nakon što je dvije godine bio rukovoditelj prodaje i kalkulacije te zamjenik direktora marketinga i prodaje, 2019. godine postavljen je na mjesto direktora prodaje cijele Palumbo grupe i postaje odgovoran za prodajne aktivnosti na korporativnoj razini za četiri brodogradilišta u grupi.

Luka je završio više specijalističkih tečajeva za pomorsku sigurnost, poslovna rješenja, vođenje, ugovaranje i pregovaranje pri ministarstvima i međunarodnoj poslovnoj školi IEDC u Bledu. Posjeduje i dozvolu za upravljanje brodicom C kategorije.

S jakim vještinama vođenja i inspiriranja timova te dokazanim iskustvom u uspješnom vođenju poslova i unaprjeđenju poslovanja te stvaranju i održavanju dugoročnih čvrstih odnosa s međunarodnim klijentima, predan svakom poslu, otvoren je za nove izazove kojima pristupa smireno i logično.

Željan novih znanja, zanima se i za solarnu energiju te je vlasnik male tvrtke za proizvodnju električne energije.

Materinji jezici su mu hrvatski i talijanski, tečno govori engleski i vlada osnovama francuskog jezika.

Saznajte više...

RJEŠENJE UVIJEK POSTOJI

Vrhunska kvaliteta, na siguran način i na vrijeme